Avrasya Stratejik Araştırmalar Platformu(ASAD) Genel Başkanı Murat Doğanay, “ASAD, dünyada ve coğrafyamızda geniş bir etki alanı oluşturmayı hedeflemektedir.” sözleri ile açılışını gerçekleştirdiği iftar programında katılımlarından dolayı Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın’a plaket taktim ederken, aynı zamanda birlik beraberliğin önemli olduğu bu günde katılımları için teşekkürlerini iletti.
25 Nisan’da açılışını Genel Başkan Murat Doğanay tarafından açılışının gerçekleştiği, Avrasya Stratejik Araştırmalar Topluluğu(ASAD) iftar programı iş, sanat, bilim akademi, siyaset ve spor dünyasından birçok ismi bir araya getirdi. ASAD olarak dünyada ve coğrafyamızda geniş bir etki alanı oluşturmayı hedeflediklerini dile getiren Genel Başkan Doğanay, temel amaçlarından sapmadan ilerlemelerinin birincil hedefleri olduğunun altını çizdi.
Din, dil, ırk, kültür ayırt etmeksizin bütün insanlığın huzuru için çalışmalar gerçekleştiren ASAD’ın iftar programına sanat, bilim, spor ve akademi dünyasının önde gelen isimleri katıldı. Program sonunda ASAD Genel Başkanı Murat Doğanay katılımlarından dolayı Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın’a plaketini taktim ederek ilgilerinden dolayı teşekkür etti. Paylaşma ve dayanışmanın gücünnü simgeleyen bu gecede asıl amacımız olan birliğin ne kadar olduğunu dile getiren Başkan Doğanay, bu konuda çalışmalara devam edeceklerini dile getirdi.
Paylaşmanın temasını taşıyan bu geceye, Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın’ın yanı sıra, T.C Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan,23. Dönem Adalet ve Kalkınma Partisi Mersin Milletvekili Kürşat Tüzmen, Kültür ve Sanattan Sorumlu ASAD Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Kısaparmak, Prof. Dr. Murat Ferman, Spordan Sorumlu ASAD Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Davala, ZY Elektrikli Traktör Yönetim Kurulu Başkanı Önder Yol, Emekli Tüm Amiral Cihat Yaycı, Özen Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Özen ve WBR İstanbul Reklam Ajansı Kurucusu ASAD Yönetim Kurulu Üyesi Ertan Özyiğit katılım sağladı.
Genel Başkan Doğanay, ASAD’ın dünyanın temel meselelerine derinlikli bir bakış açısı sunabilmek için yola çıktığına vurgu yaparak, ‘ASAD, dünyada ve coğrafyamızda geniş bir etki alanı oluşturmayı hedeflemektedir değerlendirmesinde bulundu. Ayrıca amaçlarını daha geniş çevreye ulaştırmak adına gayretle çalıştıklarını dile getiren Başkan Doğanay, katılan misafirlere yürekten teşekkür etti.
Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın Kimdir?
Bilim Adamı, Beyin Cerrahı, Düşünür, Edib, Şair, Güftekâr, Mûsıkîşinas, Teolog, Flozof, Hattat birçok meziyeti bulunan İsmail Hakkı Aydın, 1954 yılında Trabzon’da doğdu. İlkokulu Maçka’da, Orta ve Lise tahsilini Trabzon’da tamamladı. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdikten sonra, Beyin Cerrahisi Kürsüsünde asistanlığa başladı. Bilahare İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroşirürji Kürsüsü’nde ihtisasına devam ettikten sonra, Zürich Üniversitesi Nöroşirürji Kliniği’nde, Prof. Dr. Mahmut Gazi Yaşargil’in yanında, Beyin Cerrahisi İhtisas Tezini ve mikronöroşirürji çalışmalarını tamamladı. Zürich Mikronöroşirürji Araştırma Merkezi’nde, Instraktör olarak görev yaptı ve aynı zamanda, serebro-vasküler mikro-cerrahi alanlarında araştırmalarda bulundu.
1984 yılı sonunda yurda dönerek, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroşirürji Anabilim Dalı Başkanlığı’na atandı. 1985’te Türkiye’de ilk olarak, “Ameliyatları Uzaktan Eşzamanlı İzleme ve Kayıt Sistemi”ni ve Mikronöroşirurji Araştırma Laboratuarı’nı kurdu. 1988’de beyin-damar tıkanıklıklarının operasyonlarında kullanılan ve dünyada ilk defa kendi adı ile literatüre geçen yeni bir ameliyat tekniği geliştirmesi sebebi ile 1990 yılında TÜBİTAK ödülü aldı ve zamanın Cumhurbaşkanı tarafından taltif edildi. Beyin kanamaları ve anevrizmaların cerrahi tedavisinde yaptığı uluslararası araştırma ve katkılarından dolayı, 1991 yılında, A.B.D.de, Congress of Neurological Surgeons’un İnternatıonal Fellow’u ve F.C.N.S. unvanı ile ödüllendirildi.
Avrasya Stratejik Araştırmalar Platformu
Genel Başkanı Murat Doğanay